Leasing calculator

лв.(lv.)
%
год.
лв.(lv.)

ЗАЩО ДА СМЕНЯ СТАРАТА КОЛА?

ЗАЩО ДА СМЕНЯ СТАРАТА КОЛА?

Защото не ми харесва, не ми е удобна, идва ми малка и тясна, вече е счупена, повредена или катастрофирала, може би не е модерна, а нямам пари за чисто нова. Е, има и други начини да се сдобия с по-нова и хубава кола!
Да, първо трябва да продам старата понеже две ще са ми много, а разходите и вървят - застраховки, данъци и пр. и чак тогава мога да помисля за друга кола.
Не!
ЗАМЯНА, БАРТЕР, BUYBACK е новата мода или по-скоро удобство, което измества все повече избора на автомобил от магазина. Забелязвам, че и повечето официални вносители на нови автомобили масово предлагат и употребявани коли, върнати по системата BUYBACK.
Това е много показателно, че интереса към пазара на употребяваните коли се увеличава, което говори за мощното развитие на търговията с употребявани коли.
Разбира се закупуването на употребяван автомобил крие и своите рискове. И тук идва голямата главоблъсканица...Автокъща? Кой? Коя? Къде....
Всички тези въпроси нахлуват, когато настъпи момента за тази промяна!
Как да действам?
Първо се допитвам до близки, приятели и познати, и ако не успея да събера препоръки на помощ идва ИНТЕРНЕТ.
Хубавото при интернета е, че мога добре да проуча търговците, да се поровя из форумите, както да потърся отзиви от други клиенти.
Второ започвам да ровя в историята на търговеца - проучвам от колко години е на пазара, има ли интренет страница, публикува ли обявите си в големите потребителски сайтове за продажба на употребявани автомобили, каква рекламна дейност има, развитие и т.н? Какво ни дава това? Сигурност!
Нaясно сме, че автомобила, който искаме да закупим е употребяван. Как?
Това не знаем, но пък със сигурност търговецът с голям опит, добри отзиви и държащ на авторитета си, би продал кола, която освен в търговски е преведена и в изправен вид, годна за експлоатация. Освен това търговецът ми дава възможност да проверя автомобила в избран от мен сервиз, предлага ми избор на застраховка във всички застрахователни компании, регистрация в КАТ, ЛИЗИНГ. Най - голямото удобство обаче е, че ми предлага да изкупи стария ми автомобил, като част от цената на новия, остава само да доплатя разликата.
BUYBACK системата ми дава гаранция, че автомобилът, който днес ми продава търговецът, утре отново би го откупили! Мода или практичност, по скоро бихме го нарекли удобство и сигурност!

St1_OK

 

автор: admin

Вашият коментар