Leasing calculator

лв.(lv.)
%
год.
лв.(lv.)

Какво е общото между космическите кораби и автомобилите?

Какво е общото между космическите кораби и автомобилите?

От 40 години светът е в плен на магията на „Междузвездни войни“. Деца и възрастни се превърнаха в доживотни почитатели на поредицата, която обединява поколенията пред Силата, кара ги да се изправят заедно с героите срещу Тъмната страна, да съпреживяват битките с лазерни мечове и космически кораби и да управляват летящи превозни средства. Но каква е връзката между Nissan и последния излязъл филм – „Rogue One“?

Колко голям фен на „Междузвездни войни“ сте? Имате пълната колекция от филми и си ги пускате на всеки семеен празник? Стаята ви е облепена с плакати, а докато спите ви пази фигура на имперски щурмовак в цял ръст? Имате цялата гама мърчандайзинг продукти, които сте успели да откриете – от ключодържател за ключа от личното ви МПС, през тениски, чаши за кафе, домакински уреди, та чак до годежния пръстен? Ако сте още по-голям фен – задължително трябва да имате специалното предложение от лимитираната серия автомобили на Нисан - Rogue One: Star Wars Edition.

За първи път в историята на автомобилите и на сагата „Междузвездни войни“, се осъществява такова официално сътрудничество между Lucasfilm и производител на коли като Nissan за производство на редовна серия транспортни средства, пък било то и с ограничени бройки. Филмовите и автомобилните магьосници са обединили силите си за създаването на първия си общ шедьовър - Nissan Rogue One: Star Wars Edition.

За тази серия стандартният модел от 2017 г. на японската марка коли Nissan Rogue е с променен дизайн, който да се впише във фантастичната реалност. 2000 долара над редовната му цена, която е около 27 000 долара, струва удоволствието да демонстрирате пред всички и навсякъде, че сте луд фен на Star Wars. В специалния дизайн на автомобила влиза брандирането с емблемите на основните враждуващи сили - звездната птица на Бунтовническия съюз и кръстът на злата Галактическа империя. Те могат да се видят в държачите за чаши между предните седалки, както и върху задните колонки на колата. Освен това, логото на Star Wars се кипри на задната броня на автомобила, на праговете на вратите и дори на стелките на пода пред седалките. Усещането за Star Wars атмосфера се засилва от синята светлина, която се разлива в краката ви. Липсват само светлинните мечове и бластерите, но може да потренирате да използвате Силата.

Екстериорът на лимитирания семеен автомобил също е със специален дизайн. Докато интериорът е само графитно черен, купето се предлага в два цвята – ледниково бяло и магнитно черно. Специални акценти правят дизайна на возилото да напомня за имперски щурмоваци в бели или черни униформи. Предната решетка на колата, дръжките на вратите, релсите на тавана и джантите са лъскаво черни, както и отделни елементи на предната и задната броня, а фаровете са опушени. Така се създава ненатрапчивото усещане, вероятно достъпно само за заклетите фенове на филмите, че гледате право в очите на стормтрупър, а не във фаровете на семейната кола. Освен това, за по-лесно съзерцание на звездите и далечните галактики, уникалното превозно средство е оборудвано и с широк панорамен люк на тавана.

За да направят предложението си още по-примамливо за колекционерите, от Нисан са подготвили един уникален подарък, който не може да се закупи по друг начин, освен заедно с автомобила от специалната ограничена серия. Той представлява точна реплика в естествен размер на шлем на войник (Death Trooper) от най-елитната част на имперската армия – Смъртоносният отряд. Това е може би най-силната препратка конкретно към „Rogue One“, а не просто към вселената на „Междузвездни войни“. За истинските колекционери уникалните шлемове, създадени единствено за да бъдат подарявани заедно с колата, са почти безценни и определено си струват 2000-те долара в повече.

За да са възможно най-навътре в звездната сага, Нисан създадоха още едно МПС, изцяло посветено на битката между доброто и злото в галактиката. Това е кросоувър автомобилът X-Wing Rogue. Този компактен SUV е базиран на лимитирания Nissan Rogue One: Star Wars Edition, но е боядисан в отличителните цветове на бунтовническата флота и е оборудван като изтребител Х-уинг със странични двигатели (като истински!) и гнездо на тавана за втория пилот, който е дроид-астромеханик. Създателите до толкова са се постарали возилото да изглежда като излязло от вселената на „Междузвездни войни“, че дори са пресъздали съвсем „естествено получени“ зацапвания и драскотини на боята. За съжаление, тази уникална кола има само рекламни функции и не се предлага за продажба, но пък дава много идеи за „направи си сам“.

И сега тъжната новина – серията е наистина ограничена – едва 5400 автомобила, всички до един предлагани на северноамериканския пазар – 5000 в САЩ и 400 в Канада. Това драстично намалява шанса да се сдобиете с тази колекционерска кола-бижу, но ако наистина сте решени да направите нещо по въпроса – винаги може да импровизирате като си купите Nissan Rogue и го поразкрасите до колкото е възможно. Ако моделът от 2017-та година е непосилен за вас, обърнете се към автокъщите и си вземете втора употреба. Не чакайте да минат много години и да отидете в една далечна галактика. Може да върнете старата си кола и да вземете желания модел, като при нужда разликата между цените ще бъде покрита от вас или от автокъщата. Да, и това го има, да си купите кола и да вземете пари в добавка. С тях може да убедите някого да ви продаде черния шлем на имперски войник, който няма откъде другаде да си купите. И нека Силата бъде с вас! 18159538_781758698643103_1291892817_o

Вашият коментар