Leasing calculator

лв.(lv.)
%
год.
лв.(lv.)

Къде карат най-яките полицейски коли?

Къде карат най-яките полицейски коли?

Всеки е гледал поне един филм, в който има шеметни гонки с коли и полиция. В зависимост дали са представени от гледна точка на преследваните или на ченгетата, резултатът може да е в полза на едните или на другите, но и в двата случая има блестящи демонстрации на майсторско шофиране на най-различни МПС-та и хитри ходове за изплъзване или сгащване. В истинския живот нещата рядко са като извадени от филм, но понякога се случва някой провинен да си опита късмета в опит да избяга от полицията. Само че в наши дни блюстителите на закона разполагат с много модерни возила, способни да настигнат повечето бегълци без особено затруднение. Имайте предвид долния списък, ако сте замислили някакви тъмни и съмнителни действия и избягвайте да заставате пред тези полицейски автомобили. Те не са само за да „плашат гаргите“ и в тях има истински ченгета, готови да хукнат след вас с най-висока скорост.

Lamborghini Huracan – с два такива автомобила в полицейско небесно синьо е оборудвана италианската магистрална полиция. Те са заменили малко по-бързото Lamborghini Gallardo и са  предвидени за „нормални полицейски операции“, но ние си знаем, какво се крие зад тази фраза, нали? При нужда те ще гонят колите на лошите или ще превозват органи за трансплантация. Все полезни дейности.

Alfa Giulia QV – италианците явно знаят как да щракнат белезниците със стил! Карабиниерите им вече са тежко въоръжени не само с оръжие, а и с тези бързи и елегантни коли местно производство. С ускорение от 0 до 100 km/h за едва 3.9 секунди и максимална скорост от 308 km/h шансът да им се изплъзнете с автомобил, а не с ракета, клони към нула. Най-тежко въоръжените полицаи, тренирани като войници, разполагат с още едно асо в ръкава - Lotus Evora S, оборудван дори с хладилник за човешки органи, които да пренасят по най-бързия начин за трансплантация.

BMW i8 – дубайците демонстрират класа дори и в редиците на ченгетата си, доверявайки се на немските машини, лидери в света на автомобилите от години. В страната на петрола те са избрали да внедрят хибрид, за да бъдат в крак с времето. Ако до сега сте се срамували да не ви вземат за женчо, купувайки си хибридна кола, просто контрирайте нападките, като посочите, че дори дубайската полиция кара такива, след което бягайте към първия автосалон. Тази кола внася допълнителна мощност в редиците на и без това впечатляващия парк от МПС-та на полицията в Дубай, в който вече присъстват Lamborghini Aventador, Bentley, Aston Martin One-77 (най-бърза и рядка от всички), Ferrari FF и McLaren. В една от най-богатите страни в света, където бързите спортни коли се срещат на всеки светофар, е съвсем нормално полицията да отговори адекватно и да се снабди с еквивалентни автомобили за преследване на нарушители.

Lexus IS-F – британската полиция не пада по-долу от горните си колеги. Самата тя е попаднала под атака, задето е похарчила над 71 000 паунда за една единствена супер кола. Явно Лексусът си струва парите, след като почти половината от цената му се пада на допълнителното оборудване, добавено в автомобила. С максималната скорост от 270 km/h и специалната си екипировка, това МПС няма да остави да му се изплъзне нито един престъпник.

Lotus Evora S – не само италианските ченгета имат привилегията да карат тези спортни коли, но и техните английски колеги. За разлика от Лексус-а, тези автомобили са дарение за полицията с цел да се ангажират младите и да им се набие в главите, че карането с превишена скорост, пияни, без колан или докато говорят по телефона не са неща, които британската полиция ще допусне.18836326_800014756817497_144190177_o

Dodge Charger – американските ченгета стават все по-бързи и модерни, откак захвърлиха овехтелите „квадратни“ ръбести автомобили, които помним от полицейските филми от 80-те. Дори от Крайслер твърдят, че това е най-бързата американска полицейска кола до сега. Оборудвана е със специални предни седалки, съобразени с натоварените с куп полицейски джаджи колани на полицаите.

Nissan GT-R – отново съвсем в духа на криминалните филми, в американската полиция е внедрен специално оборудван Нисан, който да се използва от ченгета под прикритие. Колата с нищо не загатва, че участва в полицейска операция и на пръв поглед си е съвсем обикновена, като изключим екстрите, които може да ви струват свободата, ако сте стъпили накриво пред закона.

HSV GTS – полицаите от долната страна на света също има с какво да се похвалят. Ченгетата от австралийския щат Нови Южен Уелс са заложили на родното производство и карат автомобили на Holden Special Vehicles.

Volvo S60 Polestar – явно австралийската марка HSV няма достатъчен авторитет, за това озитата са внедрили в автомобилния парк на полицията и шведския тежкар. Това им е автомобилът за фукане, а не толкова за гонитби, защото се показва на всички по-значими събития, особено на тенис турнира Australian Open, на който Волво е основен партньор.

След този впечатляващ парад на уникални полицейски автомобили ще си помислите, преди да вземете участие в „бързи и яростни“ гонки. Но пък ако сте от страната на закона и се кефите на работата, която вършат сините униформи и ви се иска поне малко да се почувствате част от техните редици, винаги може да си купите някоя от тези коли. Не всички са последни модели и със сигурност някои от тях могат да се намерят на приемлива цена в автосалоните за употребявани автомобили. Ако не ви стигат парите – не разбивайте касичката на детето, може да вземете кола и на лизинг. А ако в момента избрания модел го няма – просто си поръчайте да ви доставят. 18870293_800014753484164_877984024_o

Вашият коментар